Saturday, September 21, 2019

ROTI PUREE



Semalam ibu masak sambal sardin,tapi ada banyak lebihan.Makanya arini ibu buat lah roti puree untuk sarapan.😊

Bahan2
2 cawan tepung gandum
1 sudu besar yis kering (mauripan)
1 sudu besar minyak masak
1 sudu besar marjerin...(kalau x de, buh je 2 sudu minyak masak)
1 sudu besar susu pekat
Sedikit garam
1/2@3/4 cawan air suam(bergantung pada tepung juga,jadi tuang sket2 sambil uli )

Satukan semua bahan kemudian uli bersama
air.Kemudian perapkan doh tu sebentar.
Bila da naik sikit, bulat2 kan ikut sebesar mana yang korang nak,canaikan.
Sewaktu menggoreng pastikan minyak banyak dan betul2 panas...sambil masak tu siram2kan minyak atas doh.


No comments:

Post a Comment